sidanomsims.blogg.se

Lenore & Alec - Del 1

Kategori: Berättelse: Lenore & Alec

Det är en mörk och stormig natt, och Alec kämpar sig upp för den långa vägen till ytterdörren. Han hoppas att det bor någon vänlig person i denna stora herrgård, för om han inte blir insläppt vet han verkligen inte vart han ska ta vägen. Tillslut kommer han fram till dörren, och han ringer på dörrklockan.
 
 Lenore befinner sig på nedervåningen när hon hör dörrklockan ringa, så hon går för att öppna, samtidigt som hon undrar vem som hälsar på någon så här sent. 
 
 Hon blir smått chockad när hon ser honom. Han ser verkligen inte ut som någon vanlig bekant som kommer för att hälsa på - hans kläder är sönderrivna, hans ena hand är blodig och han fryser så att han skakar. 
"Ursäkta mig, skulle jag kunna få stanna här bara över natten? Jag kan gärna sova på golvet om inga sängar är lediga - bara jag slipper regnet..."
"Visst finns det sängar lediga, men... vad har hänt med dig egentligen?" frågar Lenore och granskar pojken med tveksam blick. Han förklarar att han blev attackerad av ett par vargar, vilket Lenore tvekar över ifall hon tror på. Det låter väldigt orimligt att han skulle ha kommit undan levande då. Men hans sönderrivna kläder vittnar om ett och annat, så hon bestämmer sig för att släppa in honom i alla fall. 
 
 Lenore visar vägen in till vardagsrummet och på vägen ber hon butlern att ordna ett husrum och lite mat.
 
 "Slå dig ner" säger Lenore och sätter sig i en utav fåtöljerna framför den öppna brasan. Medan de väntar på maten passar Alec på att ta sig en titt runt omkring i huset. Han lägger märke till att inredningen är mycket lyxig, om än lite sliten. Efter bara någon minut kommer en av tjänarinnorna med en tallrik mat. 
 
 Hon niger och går sedan iväg igen. Maten luktar så gott och Alec är så utsvulten att han äter upp allting nästan på en gång. Först när han ätit klart ser han att Lenore kollar lite konstigt på honom, och han inser att hans bordsskick kanske inte var det bästa. 
 
 När Alec har ätit upp visar tjänarinnan vägen till det rum han ska sova i. Han skulle helst vilja sitta kvar framför den värmande brasan, men han är ändå glad över att han antagligen kommer få sova snart.
 
 Gästrummet är litet men hemtrevligt, med en stor garderob och en grönbäddad våningsäng. 
"Milord, Lenore bad mig att bandagera er hand" säger tjänarinnan och håller fram ett bandage. Alec känner hur han blir smått panikslagen, han vill helst slippa gå omkring med ett bandage i flera veckor.
"Tack, men det behövs verkligen inte - jag kan försäkra att såret kommer läka snabbare utan bandage"
Tjänarinnan ser smått besviken ut, men tänker inte säga emot.
"Nåväl, men låt mig åtminstone få tvätta såret då".
Det svider något otroligt när hon skrubbar såret, men Alec håller ut tills det slutligen är klart. Tjänarinnan niger och stänger dörren efter sig när hon går. 
Alec lägger sig på sängen och suckar nöjt innan han blåser ut ljuset i lampan och somnar.
 
 Samtidigt går Lenore upp till sitt rum. Även hon är glad över att få sova - klockan måste vara minst 12 på natten och hon förstår inte varför hon inte lade sig tidigare. 
 
 Men när hon tänker lägga sig i sängen får hon en chock...
 
 ... Som sedan övergår i ren irritation. Det ligger ett spöke i hennes säng! Lenore har sett skymtar av spöken på slottet förut, så hon vet att de flesta av dem egentligen är smått dumma - ja, till och med riktigt korkade - och i hemlighet är lika rädda för människor som människorna är för dem. 
 
 Hon undrar hur man väcker ett sovande spöke, men hinner inte fundera på det särskilt länge, för spöket vaknar av sig själv och försvinner ner genom golvet utan att ens lägga märke till Lenore.
 
 I vanliga fall hade Lenore tyckt att detta var en märklig händelse, men nu var hon så trött att hon inte orkade bekymra sig över det. 
 

Så, detta var den första delen utav Lenores och Alecs äventyr. Den blev lite kort kanske, men nästa del kommer snart :)
 
//Em ♥ 
 
 
 

KOMMENTARER:

 • Emma säger:
  2014-04-27 | 16:04:38

  Bra del! Längtar till nästa del

  Svar: Tack, nästa del kommer den 29 april ^^
  sidanomsims.blogg.se

 • Rolo säger:
  2014-04-27 | 20:00:48
  Bloggadress: http://simnation.blogg.se

  Superbra! Ser fram emot nästa del ;)

  Svar: Tack, vad kul!
  sidanomsims.blogg.se

Kommentera inlägget här: