sidanomsims.blogg.se

Slutar

Kategori: Allmänt

Det känns så tråkigt att behöva sluta med bloggen när det bara var ca 2 månader sedan jag startade den, men mitt Sims går verkligen inte att fixa. Även om modsen inte finns kvar längre så funkar inte själva spelet, det är alltid något som krånglar. Och sen så känner jag att Sims tog upp en för stor del av min fritid innan. Därför har jag tagit beslutet att helt enkelt sluta med Sims. Den största anledningen till att jag spelade Sims var att jag hade så många idéer, och jag brukade alltid göra familjer av idéerna och komma på en historia och handling. Men numera tänker jag skriva berättelser av idéerna istället. Fördelen med det är att man inte behöver begränsas av möjligheterna på Sims, det är verkligen skönt.
Det tråkigaste är att jag inte kan fortsätta med Lenore och Alec, det är jag verkligen ledsen för. Det var så mycket kvar som skulle hända och jag såg verkligen fram emot det. Men jag tänker inte bara ge upp, utan jag ska nämligen skriva berättelsen från början igen, fast som en vanlig berättelse istället för en Sims-berättelse. Jag kanske kan lägga ut den här på bloggen när den är klar, om ni jättegärna vill veta vad som händer? Jag har redan skrivit tre kapitel av den och känner att det verkligen är kul, nu kan jag förbättra den lite också och ändra på sådant jag inte var nöjd med innan.
 
Så detta blir (antagligen) mitt sista inlägg på denna blogg. Tack till alla ni som kommenterade, länkade och på andra sätt stöttade mig, blev lika glad varje gång! :)<3
 
 
//Em ♥
 
 

-

Kategori: Allmänt

Simset krånglar. Först funkade det inte att installera, sen installerade jag det på mammas dator men den var för seg för att jag skulle kunna spela där, sedan lyckades vi fixa min skivläsare så att jag kunde installera det på min dator. Men då fick jag avinstallera det igen sedan, för modsen (som seriöst inte går att få bort, hur man än gör! Har raderat filerna osv men det funkar bara inte, dem är fortfarande kvar i spelet), när jag sedan installerade det igen så hade tydligen launchern slutat att fungera. Nu vet jag inte vad jag ska göra, orkar snart inte mer. Jag kan liksom inte skriva i bloggen om jag inte kan spela Sims, så kanske får ta en bloggpaus eller något. 
 
Datorer suger.
 
//Em ♥ 

Sims 3 Semesterparadis

Kategori: Expansionspaket

Hejsan!
 
Ibland vet man inte riktigt vilket expansionspaket man borde köpa, så därför ska jag skriva en del om några olika expansionspaket, denna gång Sims 3 Semesterparadis.
 
 
Det bästa med spelet: Man kan äntligen bli sjöjungfru på Sims! Det har jag velat nästan från att jag började spela Sims. Andra bra saker är att världen man får med (Isla Paradiso) är väldigt fin och stor och har många olika öar. Det känns väldigt hemtrevligt där på något sätt. Och så kan man ha hotell, dyka under vattnet, och mycket annat kul.
Det sämsta med spelet: Det finns inte så många båtar som jag hade hoppats på - det finns många små båtar, men inga stora skepp eller något sådant. En del av kläderna och sakerna man får med är väldigt fula, även om vissa är väldigt fina också.
Passar till dig som: Vill kunna bli sjöjungfru/bo på en båt/dyka under vattnet på Sims, gillar kläder i lite mer utländsk/semester-aktig stil, eller bara älskar sommaren och semesterlivet.
 
Isla Paradiso.
 
Hur du blir sjöjungfru: Du måste få tillräckligt med livslång lycka för att kunna köpa sjökelpen bland de livslånga belöningarna. Jag tror den kostar ca 25 000, så det enklaste sättet är att välja "Bada i pengar" som livslång önskan och sen fuska så att du får en massa pengar. Då får din sim massvis av livslång lycka och du kan köpa sjökelpen, som kommer hamna i katalogen. Du klickar på sjökelpen och låter din sim äta den. Då kommer simmen sväva upp i luften och stanna i en viss position en stund. Sedan åker den ner igen och då är det klart! När din sim blir sjöjungfru/sjösim så kommer den få fjäll på benen. Du kan ändra färg på dem genom att klicka på en spegel och välja "Ändra fjällfärg" (då ändras även färgen på fenan).
Hur du låser upp öar utan att behöva utforska dem: För att göra detta krävs det att du har aktiverat fusket testingcheatsenabled true. Du zoomar ut och zoomar in på den ön du vill låsa upp. Sedan håller du inne shift och klickar på själva dimman på ön. Välj "Radera föremål". Då försvinner dimman (ibland tar det en liten stund så ett tips är att snabbspola) och ön blir synlig.
 
En sjöjungfru som öppnar en skattkista.